LEGO robots in Almere

Regiofinale First LEGO League

IMG_0020

De First LEGO League is voor jongeren van (voornamelijk) basisscholen een mooie en uitdagende manier om tot het uiterste te gaan met een LEGO robot.

De wedstrijden worden uitgevoerd op een wedstrijdtafel waar de robots verschillende missies uitvoeren. Iedere missie staat voor een x-aantal punten. Door de zelfgebouwde robots te programmeren worden de missies al dan niet volbracht. Naast de robotwedstrijden presenteren de teams hun ideeën rondom een maatschappelijk thema. De beoordeling hiervan bepaalt samen met de resultaten van de robotwedstrijd en de mate van teamwork de eindscore.

IMG_0023Zaterdag 13 december 2014 streden 14 teams om een plaats in de Benelux finale. Solide communicatie steunt de First LEGO League als unieke leerervaring voor jongeren. Ivo Solinger verzorgde samen met Sjors van der Heide de ‘live’ verslaglegging van de wedstrijden.

 

 

Jongeren en techniek

De First LEGO League laat jongeren op een leuke manier kennismaken met techniek en automatisering. Frank van der Sluijs van Sluijs Management is organisator van de regiofinale in Flevoland. Om de First LEGO League te kunnen blijven organiseren zoekt hij jaarlijks bedrijven die de wedstrijden willen ondersteunen. Meer informatie en foto’s op website van Sluijs Management.

Translate »